برای درک کردن نکات مربوط به شیرهای آتش نشانی ابتدا باید انواع مختلف آن را بشناسید. داشتن آگاهی در خصوص این موارد به درک بهتر این موضوع به شما کمک خواهد کرد.

دسته بندی شیرهای آتش نشانی

شیر های آتش نشانی را بر اساس نوع شیر و محل نصب آن در دسته بندی های مختلفی قرار می دهند که در ادامه این موارد را با هم بررسی خواهیم کرد:

شیر آتش نشانی ایستاده با محفظه خشک

این شیر ها که بیشتر برای مناطق دارای آب و هوای سرد استفاده می شود به این صورت هستند که قسمت بالایی آن ها بالاتر از سطح زمین است و امکان وصل کردن شیلنگ آتش نشانی در اندازه های 2.5، 3 یا 4 اینچ به آنها وجود دارد. محفظه بالایی و لوله هایی که بیرون از زمین قرار دارند در این شیرهای آتش نشانی تا قبل از باز کردن شیر کاملا خشک هستند و همچنین سیستم تخلیه خودکار این شیر ها باعث می شود که بعد از استفاده کاملا تخلیه شوند.
یکی از مزایای دیگر این شیر ها این است که در صورت ضربه خوردن یا برخورد خودرو با آنها هیچ مشکلی برای آنها پیش نخواهد آمد.

شیر آتش نشانی ایستاده خشک

شیر های آتش نشانی زمینی

این شیر ها به صورت کامل در زیر زمین قرار دارند و داخل محفظه ای که برای آنها در نظر گرفته شده است جای گرفته اند این شیر ها یک قسمت برای اتصال مستقیم شیلنگ دارند و برای ارتباط با شبکه آب از اتصالات فلنجی استفاده می کنند.

شیر آتش نشانی زمینی

شیر آتش نشانی ایستاده با محفظه تر

این شیر ها مانند نمونه های قبلی دارای یک محفظه فوقانی هستند که بالاتر از سطح زمین نصب می شود و همه محفظه آن همیشه پر از آب است. این شیرها دارای شیر اصلی نیست، ولی هرکدام از خروجی های آن دارای شیر های مختلفی هستند. نکته ای که در خصوص این شیر ها وجود دارد این است که نباید از آنها در مکان هایی که دمای هوا پایین است و امکان یخ زدگی هست استفاده کنند.بعضی از مدل های شیر آتش نشانی هیدرانت در این دسته قرار می گیرد.

شیر آتش نشانی ایستاده با محفظه تر

شیر های آتش نشانی چه استاندارد هایی دارند؟

استاندارد های شیر های آتش نشانی مشخصات و مواردی است که در مراحل حمل، تحویل شیر، نصب، نگهداری و بازرسی است و در پایان آزمایش های بعد از نصب را به همراه دارد که باید حتما در خصوص نصب و راه اندازی شیر های آتش نشانی این موارد را مد نظر قرار دهید.

سایر نکات مربوط به شیر آتش نشانی

  • همه شیر های آتش نشانی باید علاوه بر شیر های قطع و وصلی که بر روی آنها نصب شده است دارای یک شیر قطع و وصل کلی جداگانه باشند تا در زمان تعمیرات یا در زمان های ضروری بتوان آب را قطع کرد.
  • شیر قطع وصل کلی باید به صورتی در نظر گرفته شود که دسترسی به آن برای افراد استفاده کننده از شیر آتش نشانی ساده باشد و به این صورت شما باید به یاد داشته باشید شیر قطع و وصل مورد نظر خود را باید در محلی قرار دهید که در شرایط اضطراری دسترسی به آن برای شما ممکن باشد.
  • شیر آتش نشانی مورد نظر شما باید در زمان نصب از استحکام بالا و درستی برخوردار باشد و به این صورت شما می توانید به این منظور از بلوک بتنی برای زیر سازی استفاده کنید.
  • در زمان انجام زیر سازی باید طوری آن را اجرا کنید که کمی مصالح سنگی دانه درشت برای زهکشی در زیر شیر آتش نشانی در نظر گرفته شود.
  • رنگ آمیزی شیر آتش نشانی باید به گونه ای باشد که در شب هم قبل روئیت باشد. به همین دلیل در همه دنیا از رنگ های زرد نارنجی یا قرمز استفاده می کنند که در ایران رنگ استاندارد برای این کار رنگ قرمز می باشد.
  • در زمان آزمایش خط لوله جدید، شیر آتش نشانی نباید در مسیر تست قرار بگیرد.
امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *