مقالات

نحوه انتخاب جعبه آتش نشانی مناسب + انواع جعبه آتش نشانی

نحوه انتخاب یک جعبه آتش نشانی مناسب

اولین مرحله در انتخاب یک جعبه آنش نشانی مناسب ، اطمینان از میزان ضخامت ورق استفاده شده در جعبه میباشد جعبه های آتش نشانی موجود در بازار عموماً با ورقهایی با ضخامت 7/0 و یا 8/0 میلیمتر ساخته میشوند و در تعداد محدودی نیز ورق هایی با ضخامت 1 میلیمتر استفاده میشود . در ساخت یک جعبه آتش نشانی استاندارد ، ضخامت ورق مورد استفاده میبایست حداقل 5/1 میلیمتر باشد تا از هر گونه Deflection و یا پیچیدگی ورق جلوگیری به عمل آید .

مرحله بعد برای تشخیص کیفیت جعبه ها نحوه جوشکاری آن میباشد . هر قدر میزان جوشکاری انجام شده بر روی جعبه ها کمتر و دقیق تر باشد کیفیت نهای جعبه بالاتر خواهد رفت . در بسیاری از جعبه ها ، تولیدکنندگان اقدام به استفاده از خال جوش برای اتصال ورق ها به هم مینمایند و با برگرداندن لبه های جعبه بر روی خال جوش این حس را به خریدار منتقل مینمایند که جعبه ها به صورت تمام جوش ساخته شده اند .

نحوه انتخاب یک جعبه آتش نشانی مناسب

نکته بعدی که بسیار حائز اهمیت میباشد نوع یراق آلاتو تجهیزات مورد استفاده در جعبه های آتش نشانی میباشد . قفل و لولای مورد استفاده در جعبه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است به طوری که جدای از زیبایی که استفاده از قفل و لولای مرغوب به جعبه ها میبخشد در کیفیت بهره برداری از آنها نیز بسیار تاثیر گذار میباشد . بسیاری از تولید کنندگان جعبه آتش نشانی از قفل و لولاهای مخصوص لوازم چوبی استفاده میکنند . ( نظیر لولا های متری و یا قفل های مدل 888) که استفاده از چنین قفل و لولاهایی نه تنها زیبایی جعبه را بسیار تحت تاثیر خود قرار میدهد ، از لحاظ استاندارد نیز به هیچ عنوان مورد تایید نمی باشند . تعداد محدودی از تولید کنندگان نیز از یراق آلات مخصوص تابلو برق اما با کیفیت پایین بر روی جعبه های خود استفاده مینمایند که این کار نیز از کیفیت نهایی جعبه ها خواهد کاست .

دیگر تجهیزی که بررسی دقیق آن هنگام خرید بسیار مهم میباشد نوع قرقره مورد استفاده در جعبه میباشد .

وجود بلبرینگ سبب میشود تا جدای از چرخش فوق العاده قرقره در زمان استفاده ، میزان مقاومت استاتیکی قرقره نیز بالا رود که این امر در افزایش طول عمر جعبه تاثیر فراوانی خواهد داشت .

آخرین مرحله از نحوه انتخاب یک جعبه با کیفیت ، مبحث نوع رنگ آمیزی آن میباشد . پوشش های الکترواستاتیک به خاطر مقاومت بالایی که در برابر شرایط جوی دارند از مناسب ترین نوع رنگ آمیزی ها میباشند . به طور کلی چون جعبه های آتش نشانی همواره در معرض عوامل جوی و رطوبت میباشند ، لذا استفاده از این نوع پوشش رنگ در جعبه ها توصیه میگردد این در حالی است که بسیاری از تولید کنندگان از رنگهای روغنی نا مرغوب جهت رنگ آمیزی استفاده می نمایند که میبایست توجه خاصی توسط کارفرمایان به این موضوع شود.

آتش سوزی همیشه یکی از مواردی بوده است که بشر باید با آن دست و پنجه نرم می کرده است، چرا که آتش هم یک عامل حیاتی و هم یک عامل تهدید کننده بوده است. ولی از آنجایی که انسان همیشه به دنبال بر طرف کردن نیاز های خود است و هر تهدیدی باعث می شود که نیاز جدیدی در او بوجود بیاید، برای مقابله با آتش هم راه های زیادی پیش روی خود قرار داده است تا خود را از آسیب های ناشی از آتش سوزی دور کند، این روند تا جایی ادامه داشته که تجهیزات آتش نشانی بخش جدا نشدنی از ساختمان های مسکونی، محل کار، خودرو ها و… هستند. یکی از این تجهیزات که امروزه در ساختمان های بزرگ می بینیم جعبه آتش نشانی است که در این مطلب از آتش مهار البرز در خصوص نکات مهم در مورد جعبه های آتش نشانی برای شما توضیح می دهیم.

انواع جعبه های آتش نشانی استفاده شده در ساختمان ها

جهبه های آتش نشانی با توجه به تجهیزات و امکانات موجود در آنها به دو دسته دسته تقسیم می شوند:

جعبه نگهداری کپسول آتش نشانی

جعبه کپسول آتش نشانی

جعبه آتش نشانی مجهز به قرقره

جعبه آتش نشانی

که مورد دوم یعنی جعبه آتش نشانی، خود به دوسته تقسیم می شوند که این دسته بندی به نوع شیلنگ استفاده شده در آن بستگی دارد و به دو نوع زیر است:

جعبه آتش نشانی hose Reel:

این جعبه های آتش نشانی مجهز به شیلینگ های پلاستیکی با قطر 4/3 اینچ هستند که آب رسانی آنها توسط یک یک مکانیزم برنجی هرز گرد که در وسط قرقره قرار دارد انجام می شود. بیشترین استفاده از این جعبه های آتش نشانی در ساختمان های تجاری و مسکونی است که مساحت نسبتا کمی دارند.

جعبه آتش نشانی hose reel

جعبه آتش نشانی firebox:

این جه به های آتش نشانی دارای شیلنگ های برزنتی با قطر 1.5 تا 2 اینچ هستند. این شیلنگ ها به دور قرقره می پیچند و از طریق کوپلینگ آتش نشانی مخصوص خود به شیر آتش نشانی متصل می شوند.
این جعبه ها بیشتر در مکان هایی که در آنها به یک سیستم اطفا حریق قوی نیاز است استفاده می گردد.

جعبه اتش نشانی با شیلنگ برزنتی

انتخاب و خرید جعبه آتش نشانی

در ایران می توان انواع مختلفی از جعبه های آتش نشانی را پیدا کرد، ولی از آنجا نظارت دقیق بر روی این تجهیزات نیست تعداد جعبه های آتش نشانی با کیفیت و مناسب برای شما بسیار کم می باشد. به همین دلیل متخصصان ما در آتش مهار البزر تصمیم گرفتند که نکات کلیدی در زمان خرید جعبه های آتش نشانی را برای شما در ادامه ی این مطلب بگویند:

از ضخامت ورق استفاده شده جعبه آتش نشانی اطمینان حاصل کنید.

جعبه های آتش نشانی که عموما در بازار موجود است در ضخامت های 0.7 یا 0.8 میلیمتر ساخته می شوند و تعداد محدودی از جعبه های آتش نشانی با ضخامت 1 میلیمتر تولید می شوند. ولی شما در زمان خرید باید به یاد داشته باشید که ضخامت ورق های استفاده شده این جعبه های باید حداقل 1.5 میلیمتر باشد تا در زمان استفاده هیچ گونه پیچیدگی و یا به قول معروف تاب برداشتگی نداشته باشد.

به نحوه جوشکاری جعبه آتش نشانی دقت کنید.

جوشکاری جعبه های آتش نشانی باید به گونه ای باشد که کمتر و دقیقتر باشد و بهترین حالت این است ورق ها قبل از جوشکاری، خم کاری و برش کاری و گوشه زنی شوند تا به این وسیله دقیق ترین جوشکاری روی آنها آنجام گیرد. همچنین داشتن خال جوش های بی کیفیت نشانه ی خوبی نیست و باید به این نکته هم دقت داشته باشید.

نوع یراق آلات و تجهیزات استفاده در جعبه آتش نشانی

یکی دیگر از نکات مهم این است که دقت کنید که چه تجهیزاتی و یراق آلاتی در ساخت جعبه آتش نشانی استفاده شده است. دقت کردن در این مورد باعث می شود که شما همزمان که کیفیت و دوام را در نظر گرفته اید به فکر زیبایی و شیک بودن آن هم باشید و در ضمن برای قسمت هایی مانند قفل، لولا و دستگیره باید طوری باشد که در شرایط اضطراری باعث کند شدن شما نگردد.

به کیفیت و جنس قرقره های دقت کنید.

از آنجایی که روان بودن و صحت و سالم بودن قرقره در شرایط خطر بسیار به شما کمک می کند. پس شما باید به یاد داشته باشید در زمان خرید به روان بودن قرقره و راحتی چرخش آنها در جعبه آتش نشانی دقت کنید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *