پیش از همه لازم است بدانید جعبه آتش‌نشانی چیست؟ محفظه‌ای است که تجهیزات اطفا حریق درون آن نگه‌داری می‌شود. جعبه آتش‌نشانی در ساختمان‌ها نصب می‌شود و لازمه مجوز گرفتن برای ساخت ساختمان‌ها نصب جعبهٔ آتش‌نشانی است.

برای رعایت ایمنی و جلوگیری از هرگونه خطر آتش‌سوزی، ساختمان‌ها نیازمند به تجهیزات جعبه آتش‌نشانی هستند. هرگونه سیستم و جعبه تجهیزات آتش‌نشانی جهت واردنشدن خسارت نصب می‌شود تا از هرگونه ضرر مالی و جانی جلوگیری کند.

نقش جعبه آتش‌نشانی جهت بالابردن ایمنی و امینت ساختمان‌ها است. این جعبه محفظه‌ای تو خالی بوده که جهت نگه‌داری تجهیزات آتش‌نشانی در ساختمان‌ها نصب می‌شود.

درگذشته استفاده از این جعبه‌ها اختیاری بوده است؛ اما در زمان حال استفاده‌کردن از آن موردی ضروری است که باید انجام شود. امروزه جهت جلوگیری از حوادث و خسارت‌های جانی و مالی، فروش جعبه آتش‌نشانی در حال افزایش است.

به عبارتی استفاده‌کردن از تجهیزات جعبه آتش‌نشانی می‌تواند در زمانی که دچار سانحه شده‌اید کمک بزرگی باشد و از آسیب‌های مالی و جانی جلوگیری کند.

جعبه آتش‌نشانی یکی از ضروری‌ترین راه برای جلوگیری از خطرات سانحه آتش‌سوزی است و درون جعبه انواع تجهیزات جهت اطفا حریق وجود دارد.

چه چیزی درون جعبه آتش‌نشانی وجود دارد؟

لازم است بدانید تجهیزات آتش‌نشانی انواع متفاوتی دارند که باتوجه‌به نیاز و سایز جعبه، اجزا درون آن قرار می‌گیرند. امروزه استفاده‌کردن از تجهیزات جعبه آتش‌نشانی یک مورد الزامی برای تمامی ساختمان‌ها است و در نتیجه می‌توانید هنگام سانحه آتش‌سوزی از اجزای جعبه استفاده کنید و آتش را خاموش کنید.

نمونه‌هایی از تجهیزات جعبه آتش‌‌نشانی را در موارد زیر برای شما شرح داده‌ایم:

شیرآلات و کوپلینگ آتش‌نشانی

کوپلینگ‌های آتش‌نشانی وسیله‌ای جهت اتصال دو شیلنگ به یکدیگر هستند و همچنین جهت اتصال شیلنگ به شیر آب هم مورداستفاده قرار می‌گیرند و معمولاً از جنس فولاد، استیل و یا برنج هستند.

کوپلینگ‌ها به‌صورت جفت مورداستفاده قرار می‌گیرند و از راه سیم‌پیچی با سیم نرم گالوانیزه به دو سمت شلنگ وصل می‌شوند.

شیلنگ و قرقره آتش‌نشانی

دوتا از مهم‌ترین تجهیزات جعبه آتش‌نشانی قرقره با شیلنگ هوزریلی و قرقره با شیلنگ برزنتی است که عضوی ثابت از جعبه است و مورداستفاده قرار می‌گیرد.

شیلنگ و قرقره آتش‌نشانی

شیلنگ و قرقره آتش‌نشانی

قرقره هوزریل

یکی از اجزای مهم جعبه که وظیفه رساندن آب در سیستم اطفا را دارد شیلنگ و قرقره هوزریل است. این قرقره دارای شیلنگی غیرقابل‌نفوذ است که از جنس پی‌وی‌سی و سایز بیش از 20 متر و قطر 19 میلی‌متر جهت رساندن آب به محل آتش‌سوزی استفاده می‌شود.

به علتی که شیلنگ دور قرقره می‌پیچد نیاز دارد که انعطاف بالایی داشته باشد؛ همچنین لازم است لایه بیرونی قرقره به یکدیگر چسبانده شود تا در نهایت شیلنگ هوزریل را تشکیل دهد؛ همچنین جنس این لایه ها به صورتی بوده که در برابر فشار مقاومت دارد.

طرز استفاده از آن آسان بوده و نیازمند آموزش نیست همچنین قیمت این محصول به نسبت قرقره برزنتی بیشتر است؛ اما ماندگاری بالاتری دارد.

قرقره برزنتی

یکی دیگر از تجهیزات جعبه آتش‌نشانی قرقره برزنتی است که همان‌طور که از نام آن مشخص بوده از جنس برزنت است؛ نوع شلنگ استفاده شده در این نوع قرقره از جنس پرلون و نام دیگر این قرقره هوزرک است.

در شرایطی که نیاز به شیلنگ برزنتی برای آب‌رسانی باشد، لازم است شیلنگ را به طور کامل از قرقره خارج کنید سپس آب‌رسانی را آغاز کنید؛ زیرا در صورت‌باز نکردن کامل شیلنگ امکان ترکیدن شیلنگ وجود دارد.

کپسول آتش‌نشانی

کپسول آتش نشانی یکی از معروف‌ترین تجهیزات جعبه آتش‌نشانی محسوب می‌شود و نیازمند این است که به‌صورت منظمی بعد از هر بار استفاده شارژ شود تا در صورت بروز حادثه با خیال آسوده از آن استفاده کنید.

وجود یا عدم وجود کپسول بستگی به شرایط سانحه پیش‌آمده دارد و جهت استفاده لازم است روش استفاده کپسول برای آگاهی افراد، درون جعبه نصب شود.

در جعبه از کپسول نوع پودری یا گازی استفاده می‌شود که لازم است حتماً به‌صورت سالانه شارژ شود حتی اگر استفاده نشده باشد.

 

تجهیزات جعبه آتش نشانی

انواع جعبه آتش‌نشانی

تا اینجا متوجه شدیم جعبه آتش‌نشانی چیست و حال لازم است اقسام مختلف آن را بشناسید که در ادامه برای شما به‌صورت کامل شرح داده‌ایم:

جعبه آتش‌نشانی دارای دو نوع دیواری و محوطه‌ای است که دیواری دو مدل روکار و توکار دارد و محوطه‌ای شامل پایه‌دار و ایستاده است.

جعبه‌ها از جنس استیل، فایبرگلاس و فولادی هستند که در شکل  ظاهری به‌صورت تک درب، دو درب، دوقلو، کرکره‌ای و دکوراتیو دیده می‌شوند.

جعبه آتش‌نشانی باید دارای کیفیت، جنس و ضخامت مناسبی باشد؛ زیرا زمانی که تحت‌فشار قرار می‌گیرد باید استحکام کافی داشته باشد و تغییر شکل ندهد.

سایز جعبه باتوجه‌به محیط و محتویات موردنیاز درون جعبه در نظر گرفته می‌شود؛ همچنین جنس‌های چوبی، پلاستیکی یا دیگر مواردی که امکان آسیب‌دیدن را دارند مورد تأییدیه سازمان آتش‌نشانی نمی‌باشند.

درب جعبه حتماً باید قفل محکمی داشته باشد تا در گذر زمان خشک نشود و همه افراد با توان جسمی متفاوت توانایی باز کردن درب را داشته باشند.

فرایند تولید جعبه

درگذشته فرایند ورق‌کاری و آهنگری را به‌صورت دستی و سنتی انجام می‌دادند؛ اما برای تولید جعبه در اقسام و تعداد بالا امکان استفاده از روش سنتی وجود نداشت.

به همین ترتیب سیستم جوشکاری اتوماتیک کمکی بود برای اینکه خطایی در تهیه جعبه به تعداد بالا پیش نیاید.

فروش

قیمت جعبه آتش‌نشانی و تجهیزات آن بستگی به جنس، نوع، نحوه ساخت جعبه و کیفیت تجهیزات درون جعبه دارد. درطی این سال‌ها فروش جعبه آتش‌نشانی روبه‌افزایش بوده است؛ زیرا برای مجوز ساخت ساختمان‌ها نیاز به نصب جعبه است.

لوازم درون جعبه شامل شیلنگ و قرقره آتش‌نشانی، شیر و کوپلینگ آتش‌نشانی، کپسول آتش‌نشانی، قرقره برزنتی و قرقره هوزریل است؛ اما وجود کپسول ضرورتی نداشته و بستگی به سیستم اطفا حریق دارد.

کافی است جهت سفارش و دریافت بهترین و بالاترین کیفیت تجهیزات جعبه آتش‌نشانی به آتش مهار البرز مراجعه کنید و محصولات ضمانت شده‌ای را دریافت کنید.

جهت پشتیبانی و آشنایی بیشتر راجع به تجهیزات آتش‌نشانی می‌توانید با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

3.9/5 - (35 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *