نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی
اولین و مهم ترین چیزی که در زمان آتش سوزی باید مد نظر داشته باشید این است خونسردی خود را حفظ کنید، حفظ خونسری به شما کمک می کند تصمیم بهتری بگیرید و در شرایط اضطراری کاری نکنید که موجب ضرر و زیان بیشتری شود. در ادامه به شما می گوییم که چطور از کپسول های آتش نشانی استفاده کنید.
فهرست مطالب
انتخاب کپسول آتش نشانی درست
در راهنمای خرید کپسول آتش نشانی به طور کامل در مورد انواع کپسول های آتش نشانی و اینکه از کدام نوع کپسول در کجا باید استفاده کنیم، توضیح داده ایم و در ادامه به توضیح کپسول هایی که در شرایط معمول بیشتری استفاده را می پردازیم:
- خاموش کردن مواد خشک: زمانی که موادی اشتعال زا که خشک هستند مانند چوب، فرش، موکت و… باید از کپسول هایی که حاوی آب هستند استفاده کنید تا به راحتی آن آتش را خاموش کنید و کمتر خسارت به شما وارد شود.
- خاموش کردن مایعات اشتعال زا: خاموش کردن مایعاتی یا مواد نیمه روان مانند رنگ، گیریس و… باید مانع رسیدن اکسیژن به آن ها شوید یا در اصطلاح آن ها را خفه کنید. به همین دلیل بهترین انتخاب برای خاموش کردن این نوع آتش ها استفاده از کپسول های پودر و گاز است، چون این کپسول ها یک لایه بر روی این مواد ایجاد می کنند و مانع رسیدن اکسیژن به آنها می شوند.
- تجهیزات کامپیوتری: زمانی که می خواهید این تجهیزات یا تجهیزات دیگری که به گونه ای با برق در ارتباط هستند را خاموش کنید باید مراقب باشید که از کپسول هایی که بر پایه آب هستند استفاده کنید، همچنین استفاده از کپسول های پودر گاز باعث می شود که مواد موجود در آن باعث از کار افتادن قطعات کامپیوتری شود. به همین دلیل بهترین گزینه برای خاموش کردن آتش سوزی در قطعات کامپیوتری کپسول های Co2 است.
- خاموش کردن تجهیزات فلزی: فلزهایی که خاصیت اشتعال زایی دارند مانند منیزیم و آلیلاژ های پتاسیم باید با استفاده از پودر های خشک خاموش شوند.
در ضمن می توانید برای اطلاع بیشتر در مورد انواع کپسول های آتش نشانی و طرز استفاده و نصب آنها مقالات زیر را بخوانید:
استاندارد نصب کپسول های آتش نشانی
طریقه استفاده از کپسول آتش نشانی
آ چیزی که قبل از استفاده از کپسول آتش نشانی باید به آن توجه کنید. اطمینان از شارژ کپسول آتش نشانی می باشد. در این مطلب نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی و هر آنچه لازم است در مورد نحوه کار با کپسول آتش نشانی بدانید به صورت کامل ارائه شده است.
1.ابتدا پین مخصوص یا ضامن کپسول آتش نشانی را بکشید.
2. مطمئن شوید که شلنگ کپسول در فاصله ی مناسبی از آتش قرار دارد و در جهت درستی قرار گرفته است.
3. اهرم کپسول را فشار دهید تا مواد یا مایع یا گاز خاموش کننده ی آتش بیرون بیاید.
4. در فاصله ی هفت یا هشت قدم از آتش بایستید و کم کم با کوچکتر شدن آتش به سمت آن بروید و با حرکت دادن شلنگ آتش را دنبال کرده و خاموش کنید، البته آتش های کوچکتر مانند آتش سوزی یک کامپیوتر نیاز به هفت یا هشت قدم فاصله ندارد و شما باید فاصله ی خود ر ا طوری تنظیم کنید که روی آتش تسلط داشته باشید و همزمان به شما آسیبی نرسد.
امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید، پیشنهاد می کنیم برای مقابله با خطر آتش سوزی احتمالی نسبت به تهیه کپسول آتش نشانی برای منزل یا محل کار خود اقدام کنید و با این کار آمادگی خود را در برابر آتش سوزی بالا ببرید.